הפסטרמה הביתית היא אחת המנות הפופולריות ביותר שאפשר להכין בבית, והיא מתאימה לכל סוגי הארוחות – בין אם מדובר בסנדוויץ’, מנה עיקרית או כתוספת לסלט. המתכון לפסטרמה ביתית פשוט יחסית, אך דורש סבלנות בתהליך ההכנה, שכולל התססה וטעמים שמתקבלים עם הזמן.
מרכיבים לפסטרמה בהכנה ביתית:
- 1 ק”ג נתח בשר (עדיף סינטה, כתף או פרגית)
- 2 כפות מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קימל טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3-4 שיניים שום כתושות
- 1/4 כוס חומץ
- 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
- הכנת הבשר
תחילה, עליך לבחור נתח בשר איכותי ולהסיר ממנו את השומן המיותר. מומלץ לבחור בנתח בשר כמו סינטה או פרגית שמבוססים היטב, אך ניתן להשתמש גם בכתף בשר. - תיבול הבשר
בקערה נפרדת, מערבבים את כל התבלינים: מלח, סוכר, פפריקה, כמון, קימל, פלפל שחור ושום כתוש. את התיבול יש למרוח באופן אחיד על כל הבשר, כך שהנתח יכוסה כולו. זהו שלב חשוב כדי שהפסטרמה תצא עם טעמים עשירים ומגוונים. - השריית הבשר
לאחר שהבשר תובל, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך 24 שעות, כך שהתבלינים ייספגו היטב בבשר. ככל שזמן ההתססה יהיה ארוך יותר, הטעמים יתחזקו. - בישול
אחרי שהבשר התסיס במשך 24 שעות, יש לחמם סיר רחב עם שמן זית. כשהשמן חם, מכניסים את נתח הבשר ומטגנים אותו מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע זהוב-חום. לאחר מכן, יש לכסות את הסיר במכסה, להוריד את הלהבה ולבשל את הבשר במשך שעה וחצי עד שעתיים. - הפסקה וקרור
לאחר סיום הבישול, יש להניח לפסטרמה להתקרר לטמפ’ החדר, ואז להעביר אותה למקרר למשך שעה לפחות. זה חשוב כדי שהבשר יקבל את המרקם הרך והחלק שמאפיין את הפסטרמה הביתית.
איך להגיש את הפסטרמה ?
הפסטרמה הביתית נהדרת כשמגישים אותה בסנדוויץ’ עם לחם פריך, רוטב חריף, או אפילו עם סלט ירקות טריים. אפשר גם לחתוך אותה לפרוסות דקות ולהשתמש בה כתוספת למגוון מנות.
- חשוב לא להשאיר את הבשר במרינדה יותר מדי זמן על מנת למנוע התייבשות יתר.
אם תרצו לראות את כל המתכונים שלנו, כנסו לעמוד המתכונים שלנו.
למה כדאי לכם להכין פסטרמה ביתית?
הכנת פסטרמה ביתית היא הדרך המושלמת להוציא את הטעמים העשירים של הבשר ולשלוט במרכיבים. בכך, אתם יכולים להימנע ממוצרים תעשייתיים עם חומרים משמרים, וליהנות ממנה בריאה וטעימה.
פסטרמה הודו
פסטרמה הודו היא גרסה קלה ובריאה יותר לפסטרמה הקלאסית, כאשר במקום בשר בקר או עוף, עושים שימוש בבשר הודו רך וטעים. פסטרמה הודו מצוינת כתוספת לסנדוויץ’ או בתפריט פרי לצהריים, ויש לה מרקם רך וטעים עם טעמים עשירים שמתקבלים בזכות התיבול האיכותי. ההכנה כוללת תהליך תיבול השריית בשר ההודו במשך מספר שעות, מה שמאפשר לתבל את הבשר במרחים כמו שום, פפריקה, מלח ופלפל, ולהגיע לטעמים עשירים ומגוון. פסטרמה הודו היא בחירה מעולה למי שמחפש אופציה יותר דלת שומן ומזינה, אך עדיין רוצה להנות מהמעדן הטעים והפופולרי.
לסיכום
בין אם אתם אוהבים את הטעמים של פסטרמה הודו הרכה והקלילה או את המנות האותנטיות של פסטרמה ביתית, המוצרים שלנו ב-דליקטס מציעים את הטעמים הטובים ביותר בשוק. החנות שלנו מציעה מגוון רחב של מנות כבד, פסטרמות וממרחים איכותיים, שכולם מיוצרים מחומרי גלם טריים ומפוקחים. אנחנו שמים דגש על איכות, טריות וכשרות, כך שתוכלו ליהנות מהמוצרים שלנו בביטחון ובנעימות.
הזמינו עכשיו את המוצרים שלכם מ-Delicatesse וגלו את הטעמים המושלמים שהכנו עבורכם!